صينية وردات البطاطس فى الفرن
المقادير
750 جم بطاطس
2- 3 زبدة
3-4 م ك حليب
2 صفار بيضة
ملح – فلفل للوجه :
1- 2 م حليب او كريمة
الطريقة :
نسلق البطاطس مع 2 م ملح
نضع ورقة زبدة في صينية ونعمل وردات بالبطاطس
وندهنها وندخلها فرن حار لمدة 30 – 40 د
طاجن بطاطس في الفرن ...
المقادير
3 حبات بطاطس كبار2 بصلة كبارحوالي 4 حبات طماطم
أو نصف كيلو طماطمملح وفلفل أسودشوربة
الطريقة
نقطع البطاطس في الطاجن وبعدين نقطع البصل حلقات
ونحط عليهم ملح وفلفل أسود ونقلبهم وندعكم مع بعض وده شكله
وبعدين نحط عليه عصير الطماطم ونحط عليهم الشوربة
بعد ما تستوى البطاطس والمية بتاعتها تتشرب
شوية حطيتها في الفرن وكان ده شكلها النهائي
المعقودة ...
كرات البطاط بالفرن
المقادير
5 حبات بطاط متوسطة الحجم ومسلوقه
رشة ملح
قليل من جبنة الموزاريلا المبشورة
الطريقه
بعد سلق البطاطا يرش عليها الملح وجبنة الموزاريلا
وستذوب من حرارة البطاط وتهرس ثم تكور كما في الصورة
مكونات الخلطة:
1 فيلية دجاج مقطع مكعبات صغيره
1 علبة صغيرة مشروم مقطع شرائح
1 فلفل بارد مقطع شرائح
1 جزره صغيره مقطعه شرائح
1 كأس من القرنبيط أو الزهرة مقطعه زهرات صغيرة
نصف كأس من الذرة المجمدة
رشة ثوم بودر
4 ملاعق كبيرة من الزيت
1 علبة كريمة الخفق
رشة فلفل أسود ورشة ملح
رشة ريحان مجفف
يوضع الزيت ثم الدجاج ورشة الثوم البودر ويحمس جيدا وبعد ان
يستوي الدجاج نصف استواء تضاف جميع الخضروات ويقلب ثم
يرش بالملح والفلفل الأسود والريحان المجفف ويغطى حتى تنضج
الخضروات من البخار لمدة تقريبا ربع ساعة ويحرك بين فترة
وأخرى ثم نضع علبة الكريمة على الخضار وتحرك بين فترة وأخرى
حتى تتماسك الكريمة قليلا ونتأكد من طعم الملح بعد وضع الكريمة
نصب الخلطة في بايركس ويصف عليها كرات البطاطا
الخلطة النهائية بالخلاط نضع:
1 علبة زبادي أو الروب
2 ملعقة جبنة كاسات
رشة ملح
وتصب على الكرات ثم يرش جبنة الموزاريلا عليها وتدخل الفرن
وبعد ما خلصت من الفرن الشكل النهائي
قبة البطاط أو البطاطس ...
تلبس الزبدية بالسلوفان او القصدير يفضل السلوفان
(الشفاف ) مع ترك اطراف زائدة مثل الصورة
5 او 6 بطاط كبير مسلوق
3 ملاعق مايونيز
بقدونس مفروم
بصلة مفرومه
ملح
يهرس البطاط بالشوكة جيدا ويضاف له بقية المقادير ثم توضع المقادير على
القاع وجوانب الزبدية مع ترك كميه للتغطية في النهاية
دجاجه مسلوقه ومفتته/ بصلة مقطعه شرائح طويلة /بقدونس / ملح /
قليل من الزيت زيتون / فلفل اسود / عصير نص ليمونة
يشوح البصل بالزيت ويضاف له جميع المقادير وتقلب على النار لمدة دقيقة
ثم تقسم المقادير الى نصفين ويوضع نصفها على البطاط
2 بيض مسلوق ومقطع شرائح يوضع فوق طبقة الدجاج و.انظري.الصورة
ضعي خلطة الدجاج المتبقية فوق البيض
ثم خلطة البطاط المتبقية تغطى بها الطبقة الاخيرة مع تلحيمها بالاطراف
يغطى جيدا باطراف السلوفان الزائد
توضع في الفريزر لمدة ساعه او ساعتين ثم شيلي طبقة السلوفان
الفوقية واقلبيها في طبق التقديم برفق وشيلي السلوفان
وهذا الشكل النهائي
البطاطس المقليه ...
البطاطس بالفرن ...
صينية البطاطس بالحليب
المقادير
7 حبات بطاطس متوسطة الحجم
نصف كوب جبنه مبشورة (الصنف حسب الرغبة ) وعادة تستخدم جبنة
البارميزان ( بارميجان )ويمكن إستخدام الجبنة الرومي (التركي )
ملح -- فلفل أسود --بهارات مشكلة
2كوب حليب تقريبا أو حسب الحاجة
الطريقة
تقطع البطاطس شرائح رفيعة الى حد ما وتوضع في صينية مدهونة بقليل
من السمن
تتبل بالملح والفلفل و البهارات ونضع جزء من الجبنة المبشورة ثم نضع طبقة أخرى من البطاطس ونتبلها أيضا كالسابق
[نضع عليها الحليب كمية تكفي لتغطية البطاطس -- وممكن اضافة
ملعقتين قشدة (حسب الرغبة ) ثم نضع باقي الجبنة المبشورة
ندخلها الفرن لمدة ساعة تقريباً أوربما أقل قليلا الى أن تنضج ويحمر الوجه
وهذا هو الشكل النهائي
صينية البطاطس بقشطة الخفق
المقـــادير
6حبات بطاطس مقشره ومقطعه شرائح دائريه رفيعه
بصل مقطع
نقانق مقطعه مربعات صغيره ( أو دجاج )
جبن موزوريلا
ملح
فلفل
قشطه خفق
زبده
الطـريقـه
يرص في صينيه بايركس بطاطس
ويرش الفلفل والملح ووقليل من الزبده
كما في الصوره
يحمس البصل بالقليل من الزيت ثم يضاف النقانق ويحمس قليلاُ ويوضع
فوق البطاطس . ثم يوضع فوقها الجبن المازورلا. .. كما في الصوره
ثم يرص طبقه من البطاطس ويرش الملح والفلفل والزبده وقشطه الخفق . .
أعلاه . . وتدخل الفرن لمده نص ساعه او أكثر
ويقدم ساخناً
صينية البطاطس باللحمة المفرومة
المقادير:
4 بطاطس حجم وسط
4 ملاعق ك صلصة طماطم
عدد 2 بصلة متوسطة ملح
فلفل أسود
بهارات لحم إن وجد
2 كوب لحم مفروم معصج جاهز (معصج بالبصل ومبهر.. يعني جاهز)
ملعقة ك سمن
الطريقة:
تجيبي صينية وترصي فيها البطاطس بعد ما تقشريها وتقطعيها أقراص او
دوائر، وما تكون تخينة اوي او رفيعة اوي..
يعني متوسطة , تقطعي عليها البصل جوانح وترشي الملح والفلفل الأسود
وتدعكيها بالبطاطس..
يعني تخلي البطاطس تشرب من مية البصل تحطي اللحم المفروم..
وتذوبي الصلصة في شوي ماي وتصبيه على البطاطس وبعدين ترشي بهار
اللحم إن وُجد، وتحطي ملعقة السمن وتغلفي الصينية بالألومنيوم من فوق
او إذا كان ليها غطا تحطيه عليه وتحكمي الغلق عشان البطاطس تستوي
كويس حطيها عالفرن من فوق بس هدي النار عالآخر..
وسيبيها تقريبا نصف ساعة..
تكوني عملتي الرز الأبيض خلال الوقت هذا
بعدين تغرفيها وتقدميها او تاكليها زي ما هي في الصينية بس حاسبي
لا تاكلي صوابعك وراها
البطاطس المشوية بالفرن
المقادير:
4 بطاطا
4\1 قالب زبدة
2\1 كوب جبن (يمكن استخدام جبن الشيدر المبشور)
ملح فلفل
8 م م بقدونس مفروم
الطريقه:
1- اغسلي البطاطا ونظفي قشرتها بظهر السكين
2 - اغرزي البطاطا بالشوكة حوالي 5 اماكن مختلفة منها ( لضمان خروج البخار منها دون تمزيقها)
3- تلف كل قطعة بورق القصدير ويحكم اغلاقها بهذا الشكل ( مثل
الحلوى) لضمان عدم خروج اي هواء
4- توضع بالفرن لمدة ساعة او حتى تنضج تماااما ثم تقطع الى نصفين وترش بالملح والفلفل الأسود إذا رغبتي وتوضع قطع صغيرة من الزبدة عليها
5- يوضع عليها الجبن المبشور والبقدونس المفروم
الشكل النهائي
طاجين البطاطس السريع
المقادير :
4 حبات بطاطس
فلفل رومي او فليفله
3 حبات طماطم معصوره
مقادير
اللحم المفروم وخلطته
2/1 كيلو لحم
3 بصل صغار
درسين
توم
شويه بقدونس
قرن فلفل حار
4 بيضات و 2 بيضه لوجه الخليط
شويه بهار
شويه ملح
زيت للقلي
الطريقه:
نقطع البطاطا مكعبات صغيره والفلفل الحار ونفس الشيء مع الفلفل
الرومي ثم نخلط بالخلاط كاس الطماطم ثم نفرم اللحم والبصل والبقدونس والتوم بعد هيك نحط زيت بالمقلى ونبدا بتقليب اللحم اللي
خلطنا معه البقدونس والبصل والتوم لحد ما يستوي نحط بعده مكعبات
البطاطا لحد مانحسها قربت تستوي
نحط عليها الصلصه والملح والبهار ونقلبها شويه ونشيلها عن النار
بعدها نفقش عليها 3-4 بيضات ونخلط الخليط مع بعضه
وبعدها ندبك بايدنا الخليط في الصينيه اللي حندخلها الفرن او بملعقه
نخلط بيضه او بيضتين ونحطها على وجه الصينيه ونفردها على الوجه كله
وندخلها الفرن وهدا شكلها قبل دخولها للفرن
وهدا شكلها بعد خروجها من الفرن
وهذا من طاجين تاني لكن البطاطا بتكون مقطعه فيه دوائر والبطاطا طبقتين
واللحم بينهم
قوارب البطاطس
نقشر البطاطا ونقطعها قسمين
نحفرها من الوسط بسكين ونقليها شويه
يعني ما نحمرها لانها حتدخل الفرن
نحشيها باللحم المعصج مع البصل ونضع على الوجه جبنه مبشوره وندخلها
الفرن علشان الجبن يسيح
شكلها النهائي
مبطن البطاطس
لحمه المبطن والخلطه :
لحمه مفرومه مع البصل والبقدونس والكزبره والنعناع وملعقه صلصه
بنحمرها شويه على النار
وبنزلها لما تستوي بنقشر البطاطا وبنعمل شرائح دائريه حسب الحاجه
بيض وبقسماط وملح وبهار
بنحط الخلطه على شريحه البطاطا وبنحط شريحه تانيه عليها وبنضغط شويه
عليها بايدنا
بنحضر طبق وبكسر البيض وبنحط فيه البقسماط والملح والبهار وبنخلط
المزيج بنحط الشريحتين بالبيض والبقسماط
نحط زيت غزير على النار وبنبدا القلي
والطبق النهائي واضح
دوائر البطاطس المحشوة بالجبن
المقادير..
1 كيلو بطاطا ، بيضة كاملة و صفار بيضتين ، جبن ، ملح وبهار
الطريقة
نسلق البطاطس في ماء مملح ثم نسحقها بالشوكة جيدا ....
ثم نعيدها فوق نار هادئه جدا حتى تتشرب كل الماء ....
نضيف البهار والبيض ونمزج جيدا ....
نضع خليط البطاطا في الثلاجة لمدة ساعتين ....
ثم نصنع منها كرات ونحشيها بالموزاريلا ..او اي جبن ...
ونضغط عليها شوي لاعطائها شكل خبزة صغيرة ...
ثم توضع في الفرن وتخبز من تحت حتى تتحمرثم نشعل الفرن من فوق حتى
تتحمر قليلا مثل الصوره
ممكن ان نستبدل الجبن بلحم مفروم مع بهارات وبقدونس وصلصه نحمرها
ثم نتركها قليلا حتى تبرد
بيوريه البطاطس بالسوتيه
المقادير
اولا مقادير السوتيه:
كوب ونصف جزر مقطعه مكعبات
كوب ونصف كوسه مقطعه مكعبات
4 ملاعق زبده
2 ملعقه كبيره بقدونس مفروم (وممكن تحطى معاهم ذره و بازيلا)
مقادير:
كيلو بطاطا مسلوقه
نصف كوب حليب سائل
ربع كوب زبده
ملح
الطريقة.
طريقه عمل السوتيه:
نضع الزبده على النار ومعها الخضار وقبل أن تنضج بقليل نضع البقدونس
والملح ونتركهم قليلا حتى يصبحوا بهذا الشكل
وبعدين نبدأ بتجهيز البيوريه:
نضع البطاطا والزبده والملح فى الخلاط و الحليب ضيفيه بالتدريج ثم ضعيه فى طاجين
ثم ضعى عليه السوتيه بهذا الشكل
وزينى الطبق بباقى البيوريه
وضعيه فى الفرن حتى تتحمر قليلا وقدميها ساخنه
قوارب البطاطس بالجبن
المقادير:
6 حبات بطاطس + زيت لدهن البطاطس , 2 عرق بصل أخضر اذا مو
موجود ينفع بصل ابيض مفروم ناعم + 2 م زيت + 1 قشطة + ملح
+ فلفل + جبن شيدار مبشور
الطريقة :
نغسل البطاطس ونجففها بدون تقشير
نفتح بعض الشقوق الصغيرة بواسطة السكين داخل كل راس بطاطس ثم
تدهن بزيت الذرة وتخبز لمدة ساعة او ساعة ونص حسب حجم البطاطس
في الفرن 400 ف
بعد أخراجها من الفرن أقطعيها بالطول ثم فرغي الب الداخلي دون المساس
بالقشرة واحتفضي باللب والقشرة
علي النار يحمي الزيت ويحمس به البصل الاخضر الي ان يذبل قليلا ثم
نضيف لب البطاطس ويخلط جيدا ثم تضاف بقية المقادير ويخلط جيدا لمدة
دقيقتين
يسكب المزيج داخل قشور البطاطس
ثم ندخله الفرن لمدة 10-15 دقيقة من فوق بس
ثم تقدم ساخنة طبعا مع بعض المكياج والتزيين بالملفوف الموف والابيض
وانتي وذوقك
صينية البطاطس باللحمة المفرومة
المقادير:
بطاطس مقطعة
الخضروات (ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة
ملعقة دقيق
3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتركوب صوص اللحم
لحم مفروم
الطريقة:
توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من
اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اتركيها جانبا
سخنى الزبدة على النار
أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم
النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..
ثم
أضيفى اللحم المفروم
استمرى فى التقليب
عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة
أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب
أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار
حتى تنضج تماما
أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة
احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها
ثم البطاطس المهروسة
قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و
يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا
ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه
وده الشكل النهائي للصينية
ان شاء الله تعجبكم
0 التعليقات:
إرسال تعليق