لا إِلَه إِلَّا أَنْت سُبْحَاْنَكَ إِنِّى كُنْتُ مِنّ الظَّالِمِيْن
Slide # 1

دونات لذيذة! بالشوكولاتة

المقادير 2 ملعقة كبيرة من الخميرة الجافة 1/4 كوب ماء دافئ ( 105-115 درجة ) 1 1/ 2 كوب من الحليب الفاتر 1/2 كوب سكر أبيض 1 ملعقة صغيرة من الملح 1/3 كوب من السمن اقرء المزيد

الدجاج بالمايونيز

3/4 كوب مرق دجاج لعمل الصلص.3/4 كوب مايونيز لعمل الصلصة. كيلو مشروم طازج مقطع شرائح.كيلو بطاطا مقشرة ومقطعة شرائح بسمك 1 سم. ماء لطهي الدجاجة.ملح، حسب الرغبة. اقرء المزيد

Slide # 3

طاجين البطاطا

دجاجة مقطعة الى قطع متساوية كيلو بطاطس مقطع الى شرائح جوج بصلات مشلضات جوج حبات طماطم جوج فصوص توم القزبور المعدنوس حامضة مصيرة مقطعة الى شرائح نصف كيلو زيتون نصف كاس زيت ومعلقتان زيت العود ماء اقرء المزيد

Slide # 4

أومليت من المطبخ الإسباني

3 حبات بطاطس صغيرة. 4 بيضات. 1 حبة بصل صغيرة. 2 ملعقات كبيرة من زيت الزيتون. ملح حسب الذوق. (يمكنني إضافة بعض الفلفل الحار والقصبرة والمقدونس). اقرء المزيد

Slide # 5

مشروب القرفة بالليمون

تقول الدكتورة نهاد حلمي استشاري أمراض السمنة والنحافة إن فصل الشتاء ونتيجة البرودة الشديدة التي نشعر بها نحتاج إلى تناول الطعام بكميات كبيرة حتى تكتسب أجسامنا الطاقة التي تولد الحرارة اللازمة للشعور بالدفء مما يتسبب في إكساب اقرء المزيد


لا إِلَه إِلَّا أَنْت سُبْحَاْنَكَ إِنِّى كُنْتُ مِنّ الظَّالِمِيْن

السبت، 15 يونيو، 2013

الجلاش باللحمة المفرومة

 

recette-de-cuisine1.blogspot.com 
المقداير 


        لفة جلاش من عند حد نضيف كدة علشان ميبقاش
        مكسر او ناشف او ريحتة وحشة
        ربع كيلو لحمة مفرومة + اربع معالق كبيرة زبدة

        بصلة متوسطة و 2  قرن  فلفل اخضر و طمطماية
        متوسطة علشان نعصج بيهم اللحمة بتاعتنا
        توابل ملح + معلقة زيت + كوباية لبن + بيضة    
           
اول حاجة هنعملها هنعج اللحمة بتعتنا اذاى بقى ياترا  :smile:
هنحط طاسة تسخن على البوتجاز وبعد كدة نحط اللحمة بتعتنا ولازم 
نسمع صوت” تشش ” :smile: وبعدين نقلبها تقليبتان كدة لحد ما لونها يتغير 
علشان متطلعش المية بتاعتها
وبعدين نحط بقة عليها البصل والفلفل المفرومين فرم ناعم 
ومعلقة الزيت والتوابل والملح ونوطى خالص
 ومنحطلهاش ماية علشان طعمها ميتغيرش
لما تكون خلاص استوت نبشر الطمطماية
 ونستنى خمسة كدة لحد الطماطم ما تمتزج
 باللحمة وبعدان نطفى البوتجاز
كدة اللحمة المتعصجة جهزت عندنا نسيح بقة الزبدة بتاعتنا فى طاسة تانية
ودى صورة اللحمة المتعصجة والزبدة بعد ما سيحتها




recette-de-cuisine1.blogspot.com

نجيب بعد كدة الصينية اللى هنعمل فيها
وندهنا بالزبدة ونجيب الجلاش ونبدأ نحط 
اول طبقة جلاش فى الصينية وبعدان ندهن زبدة ذى الصورة دى كدة


recette-de-cuisine1.blogspot.com

وبعد كدة نحط طبقة تانية وندهن زبدة ونستمر 
كدة لحد ما نحط حوالى 5 طبقات وبين كل طبقة 
والتانية بندهن بالفرشاة زبدة بس مش كتير يدوب ندهن بس
وبعدان هنحط نصف اللحم بتاعتى على طبقات 
لجلاش اللى انا عملتها ذى ما الصورة هتوضح


recette-de-cuisine1.blogspot.com

بعد كدة هنرجع  نكرر الى عملناة من الاول تانى نحط حوالى خمس طبقات
 جلاش فوق اللحمة دى ونحط برضو بين الطبقات زبدة ذى الصورة دى

recette-de-cuisine1.blogspot.com


وبعدان نحط باقى اللحمة المفرومة
وبعدان هنرجع نحط باقى طبقات الجلاش المتبقية عندى
 وبرضو بين كل طبقة والتانية بندهن بسيط من الزبدة

وبعدان هنكون مشغلين الفرن قبلها بحوالى عشر دقائق
 على درجة 180 ونقطعها وندخلها الفرن
فى ناس تقول هنقطها وهى نية اة هنقطعا مش هتتبهدل
 ولا حاجة منك بس بسكينة حامية كدة هتتقطع
بعد حوالى عشر دقائق نجيب كوباية اللبن ونحط
 عليها بيضة وفلفل اسود وليمونة علشان الزفارة


recette-de-cuisine1.blogspot.com

recette-de-cuisine1.blogspot.com


ونطلع الصينية من الفرن ونشربها بالخليط دة ونرجعها تانى الفرن 
لحد ما تحمر كدة وتلاقيها نفشت كدة واتشربت كل
 الخليط علشان لو طلعت قبل ماتتشرب كل الخليط هتبقى معجنة
ودى صورتها بعد ما طلعت من الفرن تفتح النفس والله
 على الاكل طبعا علشان عمايل ايدية وحيات عنية  :smile: 





recette-de-cuisine1.blogspot.com 

وبالهنا والشفا

ردود الأفعال:

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Recent Posts
+recette-de-cuisine1.blogspot.com Real PRrecette-de-cuisine1.blogspot.com Alexa/PageRankrecette-de-cuisine1.blogspot.com Trustrecette-de-cuisine1.blogspot.com CY/PageRankPage Rank

المتابعون في + Google

مدونات صديقة

  • القط أو الهر - *القط* أو *الهر* *القط* أو *الهر * (ويطلق عليه العامة البِسُّ بكسر الباء) (الاسم العلمي: *Felis catus*) حيوان من الثدييات، فصيله السنوريات، دجنه الإنسان ق...
    قبل عامين (2)
  • فالرب واحد والأبواب كثيرة - فالرب واحد والأبواب كثيرة * حكم أحد الملوك على نجار بالموت، فتسرّب الخبر إليه فلم يستطع النوم ليلتها * *فقالت له زوجته :* * أيها النجّار نم ككل ليلة فالرب...
    قبل عامين (2)

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...